Zoeken in deze blog

17.5.03

Beverwijk in de IJmond het goedkoopst?

Er is blijkbaar weer eens een Coelo rapport verschenen. En nu is de gemeente Beverwijk het goedkoopst in de IJmond. Hoe ze het berekent hebben geeft de krant niet aan. Het eigenaardige is echter dat de tarieven in Beverwijk zeker niet de laagste zijn in de IJmond. Het enige wat het zou kunnen zijn is dat de totale opbrengst voor de gemeente Beverwijk lager is.
Dit is een nader onderzoekje waard!

Uit: NHD: donderdag 15 mei 2003
====================================
Beverwijk in regio IJmond het goedkoopst
Van onze verslaggever
IJMOND-De gemeente Beverwijk is in de regio IJmond de goedkoopste gemeente en Castricum de duurste. Dat blijkt uit het landelijke Coelo-rapport van de Rijksuniversiteit van Groningen. De universiteit vergelijkt jaarlijks de bruto woonlasten van alle 518 gemeenten in Nederland.

Beverwijk eindigt op de ranglijst van goedkoopste gemeenten als nummer 94. De huishoudens betalen per jaar € 562 aan woonlasten zoals de onroerende zaakbelasting, het rioolrecht en de afvalstoffenheffing. Afgetrokken is de uitkering vermindering lokale lasten, de zogenoemde Zalmsnip.

Heemskerk staat op nummer 147. De woonlasten bedragen € 590. Velsen volgt met een totaalprijs van € 607. Deze gemeente bekleedt op de landelijke lijst plek 180. Uitgeest is de vierde gemeente in de regio met € 619 (landelijk 212).

De bewoners van Castricum zijn met € 647 per jaar het duurst uit in de IJmond. Landelijk staat deze gemeente op plaats 279. Nog niet zo lang geleden behoorde deze gemeente tot de goedkopere. Castricum zit ook boven het landelijke gemiddelde van € 628.

Geen opmerkingen: